Recline and Divide


The American Heritage Dictionary definerer verbet «to recline» slik:
To cause or assume a leaning or prone position.
To lie back or down.
[Middle English reclinen, from Old French recliner, from Latin reclīnāre : re-, re- + -clīnāre, to bend]

 

De gjorde jo mye av det, de gamle romerne. Lente seg bakover, mener jeg. På lave sofaer eller Lectus som det heter på Latin. Særlig etter at de hadde erobret nesten hele Europa, var blitt selvtilfredse og dekadente og henga seg til ville orgier og interessante selskapsleker. Noe alle som har lest «Asterix og Obelix i Sveits» jo vet at førte dem rett i fortapelsen. (ja Rom altså)
 
Det glade vannvidd og deretter det uungåelige forfall. 

 

Tilbakelent på sine Lectus inntok de sine bjørnekjøttkaker med honning, villsvintær i ekte knokefett, ostefondue samt druer både i fast og flytende form, mens slavinner viftet de svette pannene deres med digre palmeblad.

 

(bemerk at all denne unyttige informasjonen er øyeblikkelig tilgjengelig uten at jeg må bla opp i den dertil egnede kilden)

 

 

I tiden etter Roms forfall gikk heldigvis utviklingen sin gang og vi fikk etter hvert et nytt møblement, spisestuen. Fram til våre dager har vi dermed spist maten vår i en mer vertikal stilling…helt til den nye Lectus ble lansert av en annen stormakt…amerikanerne. Dagens Lectus er elsket og forhatt og er dermed kilden til mang en opphetet diskusjon når mor og far skal ut og kjøpe hvilestol. For dette møbelet har funksjoner som mange menn ønsker seg av hele sitt hjerte, men et utseende som selv ikke en mor kan elske.

 

Og det gjør de definitivt ikke.

 

 

Jeg ber herved om unnskyldning på forhånd, og gjør oppmerksom på at jeg er innehaver av ubegrenset tabbekvote.

 

All mishagsytring er dermed uberettiget.

 

Denne typen stol har inspirert mange fabrikk-designere til å forsøke å skape et monster med så mange bruksområder som man overhodet kan (og enkelte vanskelig kan) tenke seg. Trinnløs regulering, sving og gyng er for standard å regne og helt nødvendig for å få til et møbel som lager så mye lyd at naboene nok kan finne på å mistenke helt andre aktiviteter enn sitting.

 

Av andre egenskaper nevner jeg ellers i fleng: avtagbar avislomme og/eller integrert oppbevaring for magasiner, rom til fjernkontroll, (helst to), kaffekrus/flaske/boksholder, vibrasjonsmassasje, katapultsete og kjøleskap! I tillegg til alle disse funksjonene er den velegnet til lemlestelse av barnefingre og kattehaler, bare for å nevne noe. Det sier seg selv at med alle disse funksjonene lider oftest det visuelle falitt, og inspirerer dermed til oppnavn som ballongstol og boblejakkemøbel.

 

 

Og hva er det så som får meg til å vie dette skrekkelige møbelet oppmerksomhet?
Jo, jeg ramla over dette hos Recyclart:

 

 

 

 

Her kan vi nesten snakke om å la seg frivillig lenke til komfyren…

 

 

…dette må da vel være det perfekte møbelet for far i huset???

 

 

Løp og kjøp!