Smørtorget


Det er så ufattelig deilig når det dukker opp en ny aktør som ikke er tilknytta en kjede med ferdigtygde konsepter! «Smørtorget» falt virkelig i smak hos meg og jeg blir jo også så hjertelig glad når det skjer noe positivt i sentrum!
Her har altså 5 jenter slått seg sammen om å skape noe helt unikt, nemlig kafedrift, kjolesøm, kunst og grafikk, og salg av retro/brukt. Lokalet ligger i Austadgården, som jo står der bøndene kom til torgs for å selge meieriprodukter for ca.100 år siden. Glasshytta Blåst har laga de unike glassene, og akkurat dette inneholdt en økologisk limonade/ginger ale som er noe av det beste boblevannet jeg noensinne har smakt! Helt fantastisk forfriskende i sommervarmen!
Interiøret i kafeen «Smørkringla» består av en blanding av gamle kjøkkenbord fra forskjellige epoker, og Charles Eames DSR Chair (1948) i duck-egg blue…ja nettopp…en av mine favorittfarger i hele verden! Og bak kafedisken er et bilde fra gamle Tromsø blåst opp stort i sort/ hvitt!
Hilde og Anne Brit foran en vakker, gammel dør, som jeg mistenker har vært sterkt toneangivende for fargevalget i kafeen. Arealet ellers er delt opp i forskjellige atelierer, der alle har gamle fylligsdører malt i samme herlige farge.

Denne gamle posthylla har flytta til Smørkringla fra Trondheim, og et av de små rommene bærer faktisk Austad-navnet! Så her har posten til en Austad-ane ligget og ventet på sin eier.

Smugkikk inn i kjøkkenet…stemningen nå er 100% nordnorsk sommer med gule markblomster, utrolig fine mot den blågrønne døra.

Bruktbutikken tar gjerne imot ting du ikke har behov for lenger, og inntektene går til å hjelpe vanskeligstilte i vår egen by. Bedre resirkulering finner du ikke!

Jentene bak er Hilde Eilertsen Sletvold, (akvarell), Anne Brit Andreassen, (Smørkringla kafe/Emmas Drømmekjøkken), Thale Wang Ørjavik, (Fairythale kjoler), Kine Yvonne Berntsen (grafiker) og Torunn Mentzoni, (Postludium Bruktbutikk i regi av Kirkens Bymisjon.)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s