Er dette ei sånn rie?


I dag våkna jeg til +2 celcius og skjønte ganske fort av facebookstatusene at det hadde sludda på morgenkvisten. Nå er vi et fandeivoldsk folkeslag her oppe i nord og det er slett ikke første gang vi opplever snø i juni, men jeg nekter kategorisk å poste bilder av tett snødrev på nåværende tidspunkt. Jeg har da vitterligen abdisert og overlatt Røbergsalpene til sin egen skjebne!

Det florerte derimot av bevismateriale på Face, deriblant ironiske kommentarer om å ta fram miniski eller akebrett for å komme seg til jobb, fare for trafikkbøter pga omlegging til vinterdekk utenfor sesongen, og bilder av snurrige aktiviteter, inkludert en mann i bar overkropp med snøfreser i hagen på 2cm nysnø og avlidne snømenn med kappsag solid plantet i nakkeregionen.

I løpet av dagen har det vekselvis snødd kopptuer (dvs. oppvaskkluter) og haglet og innimellom har sola skint fra blåflekkete himmel. I sånn ca.5 minutter om gangen. Her opp kaller vi dette for ei rie; det vil si at våren har vondt før den blir født. Reinkalvene må etter sigende fødes på snø ellers kan de få infeksjoner, ergo har vi reinkalvria. Jeg aner ikke hvorfor vi har pinseria, men den kommer med usvikelig presisjon når vi endelig har fri og skal gjøre hagearbeide eller konfirmere podene våre.

Og denne gangen kom den sannelig tilbake for å bite oss i ørene, lenge etter pinse…det er nok straffa for at det var finvær i mai. For det er noe vi tror fast og fullt på her nord…nemlig finværskvota!
All the Beautiful Things

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s