Yvonnes luhkka


Den legendariske og fantastiske Elsa har hatt besøk besøk av fine Yvonne, som opprinnelig er norsk men har bodd i Sverige  i mange år, og hun hadde ønska seg en luhkka siden de to var i Skottland på ferie. Så hun slo til med bestilling og vi valgte et nydelig rødt lett klede til henne. Foret ble lys grått og jeg fikk frie hender med dekoren ellers, noe jeg selvfølgelig synes er kjempeartig!

Ettersom foret draes fram som en kant nede og ved kanten av hetta er det som regel en bra plan å bruke litt av samme fargen som biser og eventuell dekor. Jeg landa på en litt selbuaktig snøkrystall av offwhite, melert klede og den samme lyse grå. Opprinnelig hadde vi også plukka ut et bånd som skulle stå ved siden av bisene men det ble litt overkill så jeg droppa dem. Fargen på dekorsømmen er faktisk lys gul fordi båndet hadde et lite element av oker, men selv om det ikke ble noe bånd så ga den tynne, gule rettsømmen motivet mer dybde enn hvitt ville ha gjort.

yvonne08Luhkka er jo opprinnelig et samisk plagg men fasongen er universell og mange vil nok kjenne den igjen fra andre kulturer. Reineiere bruker den når de gjeter rein, og ungdommene i nordfylket bruker den istedenfor eller i tillegg til ytterjakke. Den brukes også som ytterplagg over kofte, for eksempel på 17.mai, men er også ypperlig for den som liker å få med seg så mye av utesesongen (som jo vanligvis kan være litt kort her oppe) som mulig, om det er for å sitte på verandaen og trekke frisk luft eller gå på festival eller fotballkamp.

yvonne06

yvonne03

yvonne02Dersom man syr den med for så kan den utstyres med en innvendig kengurulomme som er kjempefin for kalde fingre!

yvonne14Yvonne var sannelig så fornøyd at hun hadde vært innom etter stengetid og lagt igjen en nydelig bukett med blomster til meg!

Jeg blir så sentimental av sånt altså…det var kjempekoselig, tusen takk! 😀

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s