Veggkrot


 10670192_10152493721948595_2951929489684081165_nAv og til ramler jeg over noe så kult at jeg ikke kan holde det for meg selv.

Formødrene våre var taggere! Og det til gangs…med fingermaling!

301097Det er selvfølgelig ikke snakk om alminnelig tagging, her dreier det seg om en type forgjengelig kunst som ble bedrevet over store geografiske områder. Den gang da folk bodde i røykomnstuer…det vil si hus med ovn i stua og ljore i taket…ble jo vegger og tak ganske så sotsvarte etter hvert. Praktiske og tidsøkonomiske som folk var så vaska de husveggene to ganger i året, og ikke særlig mye lengre opp enn en mannshøyde. En eller to stokker i overgangen mellom ren og sotet vegg ble så dekorert med vakre geometriske mønstre!
dsc_0185Mens Fargerike og OBS Bygg glimret med sitt fravær klarte de alikevel å forskjønne omgivelsene sine med kritt, leire og surmelk, til jul, Jonsok og kanskje bryllup. Neste gang veggene ble vaska forsvant herligheten så da var det bare å male om igjen. Og var man ikke av det kreative slaget så fantes datidens stylister…nemlig krotekoner! 😀

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s